Tak Tahu Nak Prepare Apa Untuk Ujian Psikometrik 2023?

Gagal ujian ini akan menyebabkan anda gagal jawat jawatan yang diidamkan. Anda terpaksa menunggu sehingga tahun depan untuk dapat panggilan exam jawatan yang sama.

Sebenarnya... Kami Nak Tengok Anda Senyum Seperti Ini 😊

“Rujukan psikometrik yang pihak tuan sediakan sangat-sangat membantu saya dalam mempersiapkan pengetahuan saya sebelum menghadapi ujian sebenar psikometrik. Alhamdulillah hasil daripada tips-tips dan perkongsiaan yang disediakan di dalam ebook psikometrik ini telah membantu saya lulus dalam ujian ini. Terima kasih dengan bantuan pihak tuan kerana dapat menyediakan ebook yang berguna dan amat membantu calon-calon yang akan mengambil ujian psikometrik ini.” 

Calon Psikometrik

“Assalamualaikum... Pada tim Info Kerjaya, terima kasih atas infomasi dan rujukan dalam psikometrik. Rujukan ini telah banyak membantu saya dari segi memahami struktur soalan dan trik soalan. Jika sebelum agak sukar bagi saya melepasi peperiksaan psikometrik. Terima kasih atas ebook ini sebab mewujudkan rujukan seperti ini.” 

Calon Psikometrik

Rujukan Ini Untuk Exam Psikometrik Anda. 😊

Rujukan ini disusun untuk bantu anda jawab exam tahun ini!

Buang Rasa Keliru Anda!

Anda akan tahu dan jelas bagaimana ujian psikometrik ini dirangka. Apa yang nak dicungkil dan bagaimana soalan disusun untuk perangkap anda! Jangan terkejut bila tahu nanti!

Dah Banyak Kali Exam, Tapi Asik Gagal.

Katanya calon kena jujur dan jadi diri sendiri. Saya dah habis jujur dah, nak jujur macam mana lagi? Saya dah jadi diri saya sendiri, tapi kenapa masih lagi gagal? Takkan SPA nak ambil jika saya menipu?

Sila klik butang di bawah untuk pembelian.


Untuk kemasukan perkhidmatan awam terkini 2023, semua calon diwajibkan menduduki Ujian PSIKOMETRIK! Tak ada seorang pun bakal terlepas.

Maknanya anda akan bersaing dengan RATUS RIBU CALON yang dah isi borang SPA9. Tambahan lagi ribuan calon penjawat yang nak naik pangkat yang menduduki exam lantikan (PSL). Kombo! Semua akan bersaing dengan ANDA! 

Penilaian ini sebenarnya adalah tambahan kepada peperiksaan yang mengukur kekuatan minda, ingatan dan kefahaman terhadap ilmu. Psikometrik pula lebih kepada instrumen untuk mengukur pola-pola tabiat dan tingkah laku seseorang.

Ianya penting untuk pihak kerajaan memilih mereka yang layak untuk jawatan tertentu. Tetapi bagi calon, ianya lebih menekan. Calon tak kisah jawatan apa kan? Kita nak kerja. Nak ada gaji. Tak best pulak bila diuji macam ni..

Tim Infokerjaya faham semua tu. Kita dah bersama calon sejak tahun 2008/09. Kita faham impian calon nak jawat jawatan kerajaan. Nak bantu diri, nak bantu keluarga. Untuk yang baru nak kerja, anda ada keperluan yang lebih untuk berkahwin, untuk keluarga. Kan?

Bagaimana Rujukan Boleh Membantu Anda?

Biar anda bersedia sebelum exam. Jadi tidak 'BLURR' ketika exam nanti :)

Nota ringkas ni untuk persediaan pantas anda sebelum exam. Kami nak anda faham dengan jelas bagaimana nak jawab soalan dengan tepat. Bukan sekadar jadi positif, tapi anda kena pantas menjawab dengan strategi! Sebab tu kena faham apa sebenarnya yang dinilai!

Ada perangkap sebenarnya pada susunan soalan. Mungkin ada yang tak tahu ada soalan yang sama diulang dalam senarai soalan yang diberikan. Ada mekanisma untuk perangkap calon! Kita berikan contoh. Anda mungkin terkejut!

Ada lebih 200 soalan untuk persediaan anda. Kira macam latih tubi untuk anda sebelum ke sesi peperiksaan sebenar. Berbeza calon yang hadir tanpa persediaan dan hadir dengan persediaan. Anda akan hadir dengan latihan jadi nanti masih exam tak la terkejut tengok soalan!

Setiap soalan disertakan dengan jawapan dan huraian jawapan. Jadi anda lebih jelas bagaimana jawapan diberikan dan dapat belajar dengan lebih jelas setiap soalan yang ditanya! Jawapan memang ringkas, tapi kenapa anda perlu pilih jawapan itu. Apa penilaian sebenar yang dicari dari soalan itu? Ada trick kat situ. Syyyyyyyh!

Sila klik butang di bawah untuk pembelian.

Siapa Kami Untuk Membantu Anda?

Tim Infokerjaya dah bantu calon exam kerajaan lebih 10 tahun! (Sejak 2008/09). Kami nak bantu anda semaksimum mungkin. Ini adalah rujukan untuk persediaan peperiksaan anda sesi tapisan terkini 2023 ini.

Untuk rekod, lebih 85,000 calon mendapat manfaat daripada perkongsian Tim Infokerjaya sejak tahun 2008/09 ini. Ramai dah berjaya jawat jawatan kerja kerajaan yang diidamkan melalui perkongsian Tim Infokerjaya. Tahun ini tahun anda pula!

Ramai Calon Dah Kami Bantu, Kini Giliran Anda Pula..

Snapshot Ebook

Sila klik butang di bawah untuk pembelian.

Pakej Rujukan Ini Khusus Untuk Peperiksaan PSEE Ujian Psikometrik 2023

Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu bukan tahap orang yang nak bekerja di sektor awam. Lebih-lebih lagi untuk jawatan yang anda pohon ni.

Tinggalkan mereka yang masih ada mentaliti ini. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun 2023 ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain.

Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan yang serius dah bersungguh ini.

Tim Infokerjaya susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi minggu depan untuk tahun 2023.

7 Bonus Untuk Anda.

Khas untuk anda yang membeli melalui web ini, anda akan dihadiahkan lagi tujuh bonus tambahan. 

Koleksi Soalan Psikometrik (7 set).

Koleksi Kuiz Psikometrik (7 set).

Rahsia Konsisten + Case Study.

Bahan Study Dalam Telegram (Password).

Punca Calon Gagal Ujian Psikometrik

Koleksi Soalan Psikometrik Berkaitan Minat.

Group VVIP Perbincangan Sebelum Exam.

Sila klik butang di bawah untuk pembelian.

Apa Maklum Balas Calon Exam Sebelum Ini?

Bayaran boleh dilakukan melalui Online Banking via Billplz (Maybank2u, CIMB Clicks, Bank Islam, BSN, RHB dan lain-lain), Kad Kredit/debit via Senangpay dan Cash Deposit (Cimb dan Alliance Bank sahaja), eWallet (GrabPay, Boost, ShopeePay & Touch 'n Go)